Paylasim beldesine hoşgeldiniz...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Paylasim beldesine hoşgeldiniz...

Paylasim beldesi
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Mısırlı Pilav!!!

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Flucke
Admin
Admin
Flucke


Erkek
Mesaj Sayısı : 1278
Yaş : 30
Nerden : Mersin
Rep :
Mısırlı Pilav!!! Left_bar_bleue526 / 100526 / 100Mısırlı Pilav!!! Right_bar_bleue

Başarı :
Mısırlı Pilav!!! Left_bar_bleue76 / 10076 / 100Mısırlı Pilav!!! Right_bar_bleue

Aktiflik :
Mısırlı Pilav!!! Left_bar_bleue95 / 10095 / 100Mısırlı Pilav!!! Right_bar_bleue

Teşekkür :
Mısırlı Pilav!!! Left_bar_bleue98 / 10098 / 100Mısırlı Pilav!!! Right_bar_bleue

Tuttugunuz Takım : Mısırlı Pilav!!! 1450
Web siteniz... : http://kral.forumclan.net
Kayıt tarihi : 08/08/08

Mısırlı Pilav!!! Empty
MesajKonu: Mısırlı Pilav!!!   Mısırlı Pilav!!! EmptyÇarş. Ağus. 20, 2008 9:05 pm

Yemek tariflerimize yine yaz yemekleri ve kolay yemek tarifleri seklinde devam ediyoruz Smile bugun sizlere anlatacagim tarifin adi Misirli Pilav.

Misirli pilavimizi icin ihtiyacimizi olan malzemeler:


2 su bardagi pirinc

Misir konserve (ufak boy)

1 adet sogan

1 adet kirmizi biber

3 su bardagi su

Siviyag

Tuz, karabiber


Misirli Pilav Tarifi:


Pirinclerimizi tuz ilave ettigimiz ilik su icersinde yarim saat bekletelim.

Beklemis olan pirinclerimizi daha sonra suzgec yardimiyla suyun altinda yikayalim ve suzelim.

Istedigimiz ebattaki tenceremizin icersine sivi yagimiz ile birlikte princlerimizi ilave ederek kavuralim.

Orta ateste kavurdugumuz pirinclerimizin uzerine tuz ve bulyon et ya da tavuk suyu ve 3 bardak suyumuzu da ilave ederek kapagini kapatiyoruz. (Pirinc olcusu genelde 1'e 1,5 oldugu icin 2 bardak pirinc, 3 bardak su seklinde yazdim ancak her pirincin suyu cekmesi farkli oldugu icin siz bu ayari kendiniz degistirebilirsiniz)

Pismis pilavimiz demlenirken biz bir tava icersinde sivi yagimizi koyarak ufak kup seklinde dogradigimiz sogan ve kirmizi biberimizi kavuruyoruz.

Pilavimiz demlendikten ve sogan ile kirmizi biberimiz hafif pisirildikten sonra pilavimiz tabaklara koyarak uzerine hazirlamis oldugumuz kirmizi biber, sogan ve konserve misirimizi ilave ederek servis yapiyoruz. (istege gore dilerseniz misir, sogan ve kirmizi biberi pilaviniz ile karistirarakta servis yapabilirsiniz.)

Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://paylasim.ace.st
 
Mısırlı Pilav!!!
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Paylasim beldesine hoşgeldiniz... :: Moda&Magazin&Yemek Tarifleri&Dekorasyon :: Yemek Tarifleri :: Diyet Yemekleri-
Buraya geçin: