Paylasim beldesine hoşgeldiniz...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Paylasim beldesine hoşgeldiniz...

Paylasim beldesi

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Edip Akbayram

YazarMesaj
Flucke
Admin
Admin
Flucke

Erkek
Rep :
Edip Akbayram Left_bar_bleue526 / 100526 / 100Edip Akbayram Right_bar_bleue

Başarı :
Edip Akbayram Left_bar_bleue76 / 10076 / 100Edip Akbayram Right_bar_bleue

Aktiflik :
Edip Akbayram Left_bar_bleue95 / 10095 / 100Edip Akbayram Right_bar_bleue

Teşekkür :
Edip Akbayram Left_bar_bleue98 / 10098 / 100Edip Akbayram Right_bar_bleue

Tuttugunuz Takım : Edip Akbayram 1450
Web siteniz... : http://kral.forumclan.net

Edip Akbayram Empty
MesajKonu: Edip Akbayram   Edip Akbayram EmptyCuma Ağus. 08, 2008 11:34 pm

Edip Akbayram 10

Henüz 9 aylıkken çocuk felcine yakalandı. Daha sonraları Adana'ya yerleşti ve kendi orkestrasını kurdu.

1968 yılında liseyi bitirip İstanbul'a geldi. Lisede kurdukları orkestrada Pir Sultan Abdal'ın, Karacaoğlan'ın deyişleri üzerine yaptıkları besteleri çalıp söylemişlerdi. İlk plağını da lise yıllarında yaptı: "Kendim ettim kendim buldum". İlk plağını çıkardığı grubun adı Siyah Örümcekler'di. Plakta zaten "Siyah Örümcekler-Gaziantep Orkestrası" ve "Edip Akbayram ve Siyah Örümcekler" başlıkları altında iki farklı baskıyla çıktı.

1972 yılında Aşık Veysel'in bir şiirinden esinlenerek gerçekleştirdiği ilk bestesi olan "Kükredi Çimenler" ile, Günaydın Gazetesi'nin yeniden düzenlemeye başladığı Altın Mikrofon yarışmasıyla yurtçapında üne kavuşur. "Aldırma Gönül" ve "Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz" adlı şarkılarıyla satış rekorları kıran ve altın plak kazanan sanatçının çeşitli kuruluşlar tarafından verilen 250 kadar ödülü mevcuttur.

1974'te Dostlar Orkestrası'nı kurdu ve Anadolu rock müziğinin önde gelen isimlerinden biri oldu. 1981-1988 yılları arasında bestelerinin TRT'de çalınması yasaklandı.

1979 yılında Ayten hanımla evlenen sanatçının bu evliliğinden Ozan adında bir oğlu ve Türkü adında bir kızı var
https://paylasim.ace.st

Edip Akbayram
1 sayfadaki 1 sayfası