Kanal D'de, başrollerini Şevval Sam ile Feridun Düzağaç'ın paylaştığı "Derman" adlı yeni bir dizi başlıyor.
Bu akşam Kanal D'de, başrollerini Şevval Sam ile Feridun Düzağaç'ın paylaştığı "Derman" adlı yeni bir dizi başlıyor. Şevval Sam'ın canlandırdığı Derman adlı idealist bir doktorun görev başındayken yaşadığı komik olayları konu alan dizi, yaz ekranlarına hareket getirecek.
Senaryoyu okumadan teklifi kabul ettim
Bu dizide sizi çeken ne oldu?
- İlk defa bir dizi projesini, senaryoyu dahi okumadan kabul ettiğimi söyleyebilirim. "Sen idealist bir insansın, bu dizide de tıpkı kendin gibi idealist bir doktoru oynayacaksın" dediler. Üstüne bir de komedi olduğunu öğrenince tereddüt etmeden kabul ettim.
n Senaryoyu bile okumadan teklifi kabul etmek riskli değil mi?
- Sayılmaz. Günümüzde size hazır, yazılmış ve onaylanmış bir senaryoyu kabul ettiriyorlar, sonra dördüncü bölümde senaristler sete geliyor ve "Bir sonraki hafta ne yazalım" diye yönetmenle toplantı yapıyor. Birkaç bölüm sonra da dizi yayından kaldırılıveriyor. Siz iyi olsanız da olmasanız da... O yüzden bu kez "İş olacağına varır" deyip, kendimi Gani Müjde ve ekibine teslim ettim.
n Canlandırdığınız karakterden söz eder misiniz biraz?
- Ben eşinden ayrılmış, iki çocuğuyla Amerika’da yaşayan Derman adlı başarılı bir doktoru oynuyorum. Derman, uzun bir aradan sonra Türkiye’ye dönüyor ve unuttuğu bir gerçekle yeniden yüzleşiyor; yani Türkiye’deki sağlık sistemi ile... Sonrasında da "Ne olacak bu memleketin hali" tadında, sağlık sistemini hicveden bir hikaye başlıyor. Derman’ın yaşadığı durumlar, "güleriz ağlanacak halimize" şeklinde tezahür edecek.
n Türkiye’de doktor olmak çok mu zor?
- Türkiye’de doktor, işçi, eğitimci, hukukçu ve insan olmak çok zor! Sadece parası olanın rahat yaşadığı, hiçbir sosyal güvencesi olmayan milyonlarca insanın bulunduğu, bu yüzden suçların, kavganın, fakirliğin bitmediği bir düzen var. n Mesaj kaygılı bir dizi olacak yani...
- Durum tespiti yapan biri dizi diyelim... Mesajlar da dizinin içinden çıkacak. Biliyorsunuz, insanlar devlet hastanelerinde çok zor koşullarda sağlıklarına kavuşmaya çalışıyorlar. Sistem çok kötü olduğu ve insana değer verilmediği için, bu diziyle ağlanacak halimize güleceğiz.
n Yeni bir albüm çıkarıyormuşsunuz bu arada... Onun için de hayırlı olsun diyeyim.
- Evet, teşekkürler. Uzun zamandır benden beklenen Karadeniz albümünü sonunda çıkarıyorum. Bu albümü Kazım Koyuncu’ya ithaf ettim. Çünkü benim hayatımda çok önemli bir yeri vardı onun... Albümüm de Kazım’ın ölüm yıldönümünde çıkacak.
n Kazım Koyuncu besteleri okudunuz mu?
- "Koyver Gitsin" ve "Ben Seni Sevdim" şarkılarını okudum.
n Özetle yoğun bir tempoya giriyorsunuz. Yeni albüm çıkıyor, yeni dizi başlıyor. Kolay gelsin...
- Yeter tatil yaptığımız zaten, biraz da çalışalım.
n Sizi genellikle komedi türü yapımlarda görüyoruz. Bir farklılık yapıp izleyiciyi şaşırtmayı hiç düşünmüyor musunuz?
- Aslında birçok insana göre farklı rollerde oynuyorum zaten... Canlandırdığım karakterler hep birbirinden farklı... Daha önce drama da oynadım, ama komediyi daha çok seviyorum. Gülmek, komik durumlara düşmek hoşuma gidiyor. Senaryo iyiyse ve ben eğlenirsem, başkalarını da eğlendirebileceğimi düşünüyorum. Hayatta yeterince acı var, o nedenle daha fazla gülmek gerek.
n Bu komik olaylar zincirinde aşk olacak mı peki?
- Aşk olmazsa hayat olmaz ki...
Feridun Düzağaç:
Şevvam Sam adı bana cazip geldi
n Size bu dizide ilk planda cazip gelen şey ne oldu Feridun Bey?
- Bu dizide Şevval Sam’ın olması teklifi kabul etmemdeki en büyük etken... Başka biriyle oynamam istenseydi büyük ihtimalle kabul etmezdim.
n Sete ve ekibe çabuk alıştınız mı?
- Sette bana çok iyi davranıyorlar, yabancılık çekmiyorum. Açıkçası bu kadar heyecan verici olacağını hiç düşünmemiştim. Özellikle dublaj kısmını çok sevdim. İnsanın kendini sonradan seslendirmesi çok hoş oluyor.
n "Derman"da nasıl bir karakteri oynuyorsunuz?
- Hakan’ı canlandırıyorum. O da benim gibi kendi doğrularını hiç çekinmeden söyleyen biri... Prensipleri olan, çabuk daralan, çabuk heyecanlanan ve kaybetme korkusu yaşayan bir adam...
n Sizinle örtüşen yanları var mı?
- Birçok anlamda örtüşüyor. Rol aldığım sinema filminde az konuşan, çok düşünen, büyük acılar çekiyormuş gibi duran bir adamı oynadım ben...
n Gerçekte de öyle soğuk ve hüzünlü bir imajınız var...
- Öyle... Ben gülümsediğim zaman insanlar "Aaa sen gülebiliyormuşsun" diyorlar. Şarkılardan kalan bir algı bu sanırım ve aslında çok yanlış.
n Dizi teklifini kabul etmeden önce kızınıza da danıştınız mı?
- Kızım kasım ayında 10 yaşına giriyor ve açıkçası dizilerle ilişkisi olması gerekenden de fazla. Tipik bir dizi müşterisi olduğu için kendisine danıştım. Hoşuna gitmedi ama izleyeceğinden eminim. Rol gereği bir kızım var dediğimde epey içerledi çünkü...
n Oyunculuk dersi almayı düşünüyor musunuz?
- Sanki kendi çabalarımla bunun üstesinden gelebilirmişim gibi hissediyorum. O yüzden ders almak yerine yakın çevremdeki oyuncu arkadaşlarımı baydım! Sürekli sorular sordum. Bazıları gönüllü olarak bana ders verdi. Mehmet Esen çok yardımcı oluyor mesela...
n Peki dizi çekimleri müzik çalışmalarınızı aksatmayacak mı?
- Ben altıncı albümümü yaptım ve albümlerimin arası ortalama 2,5 yıldır... Albümün çıkışını takip eden ilk bir yılda neredeyse gitarı elime bile almam. Çünkü kendi şarkılarımı kendim yazıyorum, hep aynı şeyleri yapmaktan da hoşlanmıyorum. İnsanların "Aaa, Feridun hep aynı şeyleri yapıyor" demesi benim için yıkım olur.
n En son altı ay önce albüm çıkardınız. Nasıl gidiyor, ilgi sizi tatmin etti mi?
- Gayet iyi... Mayısta 22 gün konser yaptık ve konserler hálá devam ediyor. Belediye ve halk konserleri yapıyoruz.
Hayalimde kötü adamı oynamak var
n Oyunculuğa devam ederseniz, nasıl bir adamı canlandırmak istersiniz?
- İçimde bir yerde hep kötü adamı oynamak var. Belki olur bir gün...
n Oyunculuğa yönelik hayranlarınızdan nasıl tepkiler alıyorsunuz?
- İşin hayran kısmını pek gözleyemiyorum. Ama eş, dost ve akrabalar arasında müthiş heyecan yarattı bu durum. Kaldı ki ilk eleştirilere şimdiden hazırım.