Bu yemek tarifimiz Hatay bolgesinde cok yapilan Hatay coregi.
Hatay Coregi Malzemeler:
2 su bardagi zeytinyagi
3 cay kasigi tarcin
3 cay kasigi karanfil
2 su bardagi toz seker
3 cay kasigi mahlep
3 paket vanilya
1/2 cay bardagi sut
7 adet kakule
5 kasik hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Un
Susam
Hatay Coregi Tarifi:
Sut, tozseker, zeytinyagini bir kap icersine koyarak sekerimiz eriyene kadar karistiralim.
Sekerimiz eridikten sonra dovumus karanfilimiz, mahlep, vanilya, kakule, hindistan cevizi ve kabartam tozunuda kabimizin icersine ilave ederek karistirmaya devam edelim.
Malzememizin alabilecegi kadar unu azar azar ekleyerek elimize yapismayacak pogaca hamuru kivaminda bir hamur elde etmeye calisalim.
Hamurumuz hazirlandiktan sonra bezeler seklinde koparalim elimizde yuvarlayim daha sonra hafif yassilastiralim ve susamicinde batirip susamliyalim.
Bu islemlerimizi tamamladiktan sonra onceden 190 derecede isitilmis firinimizda uzerleri pembelesinceye kadar pisirelim.
Afiyet olsun